31 Mart 2014 Pazartesi

Okudum #3 Aklından Bir Sayı Tut


Bu kitap John Verdon üçlemesinin ilk kitabı...

Kitap emekli dedektif David Gurney'den eski bir arkadaşının başına gelen tuhaf bir olayla ilgili yardım istemesi ile başlıyor ve buna bağlı gizemli olaylar art arda sıralanıyor.

Kitabın başında olay gelişene dek biraz sıkılır gibi oluyorsunuz, ancak olaylar bir kez başlayınca kitabın başından dahi kalkmak istemiyorsunuz. Adeta bir bağımlılık yaratıyor ve okudukça okumak istiyorsunuz.


Kitap içerisinde detaylı tasvirler yer alsa da bu durum hiç de sıkmıyor, hatta zaman zaman kitaba farklı bir zevk bile katıyor. Bu detaylar kitabın içerisindeymişsiniz gibi hissetmenize dahi sebep oluyor. Sürekli "acaba neler olacak" diye düşündüğünüz için kısa zamanda okuyabiliyorsunuz.

Ve kitap bittiğinde serinin 2. kitabını okumak için sabırsızlanıyorsunuz. (Hatta belki de benim yaptığım gibi hemencecik alıp okuyorsunuz.)

Kısacası okumaktan keyif aldığım bir kitaptı. Siz de bir polisiye severseniz ve seri katiller, dedektiflere ilgi duyuyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.

Bu kadar anlatmışken bir de alıntı yapalım değil mi?

"Bizi en çok üzen kişisel felaketler, içimizden atamayacak kadar güçsüz olduklarımız, kabul etmek istemesek de bizim de içinde rol almış olduklarımızdır. Bu yüzden acı çekmeye devam ederiz - kökenine inmeyi reddettiğimiz için. Bunu içimizden, bağlı olduğu yerden koparıp atamayız, çünkü bağlı olduğu noktaya eğilip bakmayı reddederiz."






7 yorum:

  1. Bu seriyi ben de merak ediyordum ama hala alamadım unutkanlığımdan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin devamı ile ilgili yazılarım da gelecek, ama bu kitap mutlaka alınmalı ya da birisinden bulunup okunmalı :) Kitap şenliğinin katkılarından biri oldu bana...

      Sil
    2. Tavsiyene uyacağım en kısa zamanda :)

      Sil
  2. Serinin daha sadece ilk kitabını okudum, o da ilk çıktığı zamanlardaydı
    Cidden mükemmel bir kitap ya, okurken insan baya şaşırıyor falan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok geç kaldım okumak için... Ama kesinlikle sürükleyici ve şaşırtıcı bir kitap...

      Sil
  3. Ben de daha sadece bu kitabı okudum. 2. Kitap için erteliyorum. Artık başka bahara :) ama bu kitap gerçekten güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin 2. kitabını sevemedim ben, yazısını da yazdım hatta, dilerseniz okuyabilirsiniz. :)

      Sil