27 Ocak 2014 Pazartesi

İzledim #4 Kaçış Planı (Escape Plan)

Dünyanın en önemli güvenlik uzmanlarından biri olan Ray Breslin, işinde son derece tanınan bir güvenlik tasarımcısıdır. Kendi tasarlayıp inşa ettiği üst düzey korumalı hapishanenin konuklarından biri ise kendisi olur. Kendi tasarladığı hapishanede şimdilerde mahkum olarak yer alan Ray, yüksek güvenlik engellerini bir bir aşarak firar etmeyi planlamaktadır. Bu yolda hapishanenin en saygı duyulan mahkumlarından olan gizemli Emil ile anlaşır. Emil'in tek derdi arkadaşlarına zarar gelmemesi, hapishane şartlarının mümkün mertebe insancıl olmasıdır. Ancak Ray'in planları bambaşkadır...




Filmin konusuna baktığımızda aşırı detaylar yok, oldukça mütevazı bir konusu var ve bu noktada izlemek gerekiyor. Ancak başrollerde Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger gibi iki ismin olduğunu görünce haliyle beklentilerimizi düşük seviyede tutmak imkansız hale geliyor.

Film iki oyuncudan beklenenin aksine biraz durağan, ancak son 25-30 dakikada beklenen aksiyon gözler önüne seriliyor. Bu dakikalar beklenen aksiyonu biraz olsun tatmin edebiliyor.

Diğer hapishane filmlerine ek olarak bu filmde bir de Müslümanları görüyoruz hapishanede.

Kısacası konusundan sapmayan, akıcı bir filmdi. Aksiyon konusunda çok üstün bulmasam da beni tatmin eden, izlediğime pişman olmadığım bir filmdi.

Tabi bu filmi Prison Break ya da Oz ile kıyaslamamak gerek diye düşünüyorum. :)

Yazıya Sylvester'ın filmden bir sözüyle son verelim:

"Her zaman bir B planı vardır."





2 yorum:

  1. bizde izledik bir kaç yazı önce bende yorumladım :) genel anlamda beğendiğimiz bir yapım oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Beğeniniz için teşekkür ederim. Hemen uğruyorum :)

    YanıtlaSil