12 Ağustos 2014 Salı

Okudum #7 Kürk Mantolu Madonna


Selamlar herkese...

Yaz Okuma Şenliği için okumuş olduğum bir başka kitapla daha sizlerleyim.

Sabahattin Ali'nin bu eserini duymayanınız yoktur sanırım. Son zamanlarda popülaritesini arttırmış, çok satanlar listelerinde uzun süredir yerini koruyan bir kitap. (Ve tabi bu durumu sonuna kadar hak eden...)


Kitap sessiz, sedasız bir yaşam süren Raif Efendi'nin saf ve temiz aşkını anlatıyor bize. Kürk Mantolu Madonna'sına duyduğu hisler karşısında saygıyla eğilmek istiyorsunuz. Böyle bir bağlılık olabilir mi dedirtiyor kitap boyunca.

Kitaba başladığımdaki hevesim kitap bitene kadar devam etti. Heyecanla, merak ederek, duygulanarak okudum kitabı. Sabahattin Ali'nin anlatımındaki duruluğu ise çok sevdim. Kolay okundu bu nedenle.

Yalnız bir şeye değinmeden geçemeyeceğim. Böyle bir kitaba bu kapak hiç olmamış bence. Umarım daha güzel kapakla karşımıza çıkar. 

Okumanızı tavsiye ederim.





5 yorum:

  1. Bir türlü okumak için başlayamadım bu kitaba elim gidip gibip dönüyor sanırım bu akdar çok meth edildiği için anlmlı bi zamanda başlamak istiyorum Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayın mutlaka. :) Seveceğinizi düşünüyorum. Akıcı, bir çırpıda okunabilen ancak etkisini daha uzun süre devam ettirebilen bir kitap. Benden de sevgiler. :)

      Sil
  2. Hayatımda bende çok özel bir yeri olan kitaptır Kürk Mantolu Madonna... Okurken hissedilen duyguya bukadar adapte olabildigim içime işleyen yaralayan ama yer yer tebessüm de ettiren tek kitaptır.. Tekrar okuyasım geldi ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle o duyguyu çok güzel veriyor, resmen okuyucusuna hissettiriyor. Kitaplığımda her zaman yerini koruyacak bir kitap. :) Sizin de beğenmiş olmanıza sevindim.

      Sil
  3. Ben de hala okuyamayanlardanım ama nasıl aklımda. En kısa zamanda okunacak :)

    YanıtlaSil